fredag 26. oktober 2012

Syyyyk

Jeg er syk. Skikkelig og ekte syk. Det renner fra kroppsdeler jeg ikke visste det kunne renne fra. Nesen og øynene. Absolutt. Og så tror jeg at jeg sikler litt, jeg har mistet kontakten med alt som foregår på hodet, så jeg er ikke sikker. Det som forbløffer meg mest er egentlig at det renner fra ørene. I går hadde jeg øreverk. I dag renner hjernen ut. Feber. Hodeverk. Svetter.

Men det verste av alt er egentlig at jeg kjeder meg. Jeg kjeder meg noe så gudjammerlig. Jeg er for frisk til å ligge. For syk til å gå på jobb. For frisk til å klage, for syk til å gjøre noe i huset. GJESP.

Fire timer hjemme, så siterte jeg Dr.Phil. En dag hjemme, og all sjokoladen er spist opp. Det er spesielt sørgelig, med tanke på at jeg ikke har smaksløker som funker. I dag er det dag to, og klokken er halv ti. HJELP! Jeg ser Heidi for tredje gang. Paracet og c-vitaminer. Og jeg føler meg akkurat frisk nok til å sitte i en fast stilling, helle litt gørr ut av øret i blant, og spise, spise, spise.

Det er og blir patetisk.

For den aller største lidelsen jeg lider av nå - er selvmedlidenhet. Jeg syns så inn i hampen synd på meg selv. Jeg syns synd på meg selv for hver og en liten detalj. For snue, for øret, for hodet, for feberen. Og hver eneste liten lidelse jeg kan fokusere på gir meg en grunn til å spise sjokolade, til å spise junk. To ganger har jeg tenkt at det ikke var så farlig om jeg gikk på jobb, jeg kunne jo sitte der og gjøre datating. Og så husker jeg at jeg da smitter hele bøtteballetten - og at jeg dessuten ikke kan sminke meg uten at det renner i strie strømmer nedover kinnene - og dagene på jobb er heftige nok for mine flinke kollegaer om ikke jeg skal dra ned standarden.
Nå skal jeg ha med meg avslutningen på Heidi, der hvor jeg gråter i strie strømmer fordi bestefaren er blitt en slik gretten gammel gubbe uten livslyst, før alt blir bra igjen. Så skal jeg koke kakao. Og håpe på at smaksløkene våkner til live i ny og ne mens jeg sipper til kakaoen. Og så? Sukk. Dr.Phil. Days of our lifes. Nyheter igjen og igjen.

Er det dette som skal være så bra for meg senere? Som gjør at jeg skal føle meg heldig som vanligvis er frisk? Jeg skal tenke på det. Skal bare sutre ferdig - tørke gørr ut av ørene, og steike meg en dårlig kjøpepizza først. Og se et par episoder av distriktsnyhetene. Og gremmes.

3 kommentarer:

  1. Huff... selv om kakao og kjøpepizza høres godt ut!!! Men bli frisk til Onsdag, det er KJEMPEviktig!!!!! God bedring, snuppa <3 Hilsen Frøy

    SvarSlett
  2. God bedring, bedre med selvmedlidenhet enn ingen medlidenhet!!

    SvarSlett
  3. *ler* godt du ikkje e ufør. Hihi.

    SvarSlett